YASHIL IQTISODIYOT ASOSIDA QISHLOQ XO’JALIGINI BARQAROR RIVOJLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligini ekologik va iqtisodiy jihatdan barqaror rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Unda resurslardan oqilona foydalanish, ekologik toza mahsulotlar yetishtirish, energiya tejamkor texnologiyalarni joriy etish hamda oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashning muhim jihatlari yoritilgan. Shuningdek, qishloq xo‘jaligini rivojlantirishda tabiiy resurslarni muhofaza qilish, innovatsion texnologiyalarni qo‘llash va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishning ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Maqolada xalqaro tajribalar hamda O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan strategik dasturlar asosida qishloq xo‘jaligini yanada rivojlantirish yo‘nalishlari tahlil etilgan.