UMUMIY OVQATLANISH KORXONALARI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA INNOVATSION VA RAQAMLI MEXANIZMLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Umumiy ovqatlanish korxonalari xizmatlar bozori tarkibida muhim rol o‘ynaydi, chunki ular aholiga sifatli xizmatlar taqdim etish bilan birga milliy iqtisodiyotning xizmatlar sektorida barqaror daromad manbai sifatida xizmat qiladi. Bugungi kunda raqobatning kuchayishi va iste’molchilarning talablarining o‘zgarishi korxonalarning samaradorligini oshirishni talab qiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi - raqamli tizimlar, zamonaviy texnologiyalar va innovatsion boshqaruv usullari yordamida korxonalarning rentabelligini oshirish imkoniyatlarini aniqlashdir.Maqola innovatsion va raqamli mexanizmlarning iqtisodiy samaradorlikni oshirishdagi mexanizmlarini tizimli yoritadi, ularning implementatsiyasi orqali korxonalarda resurslardan samarali foydalanish, investitsiyalarni jalb qilish va raqobatbardoshlikni oshirish imkoniyati mavjudligini ko‘rsatadi. Natijalar asosida ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi, ular O‘zbekiston xizmatlar bozorida umumiy ovqatlanish korxonalarining barqaror rivojlanishi va rentabelligini oshirishga xizmat qiladi.