ENERGIYA SAQLANISH QONUNINING TERMODINAMIK JARAYONLARDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada energiya saqlanish qonunining termodinamik jarayonlardagi o‘rni va ahamiyati yoritib beriladi. Energiya saqlanish qonuni termodinamikaning birinchi qonuni orqali ifodalanishi, issiqlik, ichki energiya va ish o‘rtasidagi bog‘liqlik tushuntiriladi. Shuningdek, turli termodinamik jarayonlarda energiya almashinuvi jarayonlari tahlil qilinadi hamda ushbu qonunning texnika va amaliy hayotdagi qo‘llanilishi haqida ma’lumot beriladi.