“TURLI TILLARDA INTONATSIYA TIZIMLARINING (PARADIGMALARINING) SHAKLLANISHI.” (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada turli tillarda intonatsiya tizimlari va ularning shakllanish jarayonlari ilmiy nuqtai nazardan chuqur tahlil qilinadi. Intonatsiya paradigmalari lingvistik, fonetik, semantik va pragmatik jihatlari bilan o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada tillararo farqlar, intonatsiyaning emotsional ifodadagi roli, nutq muloqotidagi funksiyasi, zamonaviy tadqiqotlar va amaliy qo‘llanilishi ham yoritiladi.