O‘ZBEKISTON VA ITALIYA FOLKLORIDA GENDER ROLLARI VA IJTIMOIY MUNOSABATLARNING LINGVOKULTUROLOGIK AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston va Italiya xalq og‘zaki ijodida gender rollari hamda ijtimoiy munosabatlarning lingvokulturologik jihatlari tahlil qilinadi. Folklor namunalari orqali ayol va erkak obrazlari, ularning jamiyatdagi o‘rni hamda oila va ijtimoiy qadriyatlar ifodasi ochib beriladi. Shuningdek, ikki xalq madaniyatidagi o‘xshash va farqli jihatlar aniqlanadi. Tadqiqot natijalari milliy mentalitet va madaniy qarashlarni chuqurroq anglashga xizmat qiladi.