O’SMIRLIK DAVRIDA PSIXIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI VA O’Z-O’ZINI ANGLASH JARAYONINING SHAKLLANISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, xususan, jismoniy o‘sish va jinsiy yetilish jarayonlarining shaxs psixikasiga ta’siri tahlil qilinadi. O‘smirlarning mavhum tafakkuri, analitik-sintetik fikrlash qobiliyati va tanqidiy tafakkurining rivojlanish bosqichlari yoritiladi. Shuningdek, o‘smirlik davrida mustaqil fikrlash, o‘z-o‘zini anglash va o‘z-o‘zini baholash jarayonlarining shakllanishi muhim psixologik omil sifatida ko‘rib chiqiladi.