YAGONA ILDIZLARNI TEZLASHTIRISH.BIRINCHI MODEL UCHUN YAGONA ILDIZ UCHUN TEST (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu bob murakkab chiziqli bo‘lmagan tenglamalar sistemalari uchun yagona ildizlarni aniqlash va tezlashtirish muammosini o‘rganadi. Xususan, yagonaligi nazariy isbotlanmagan “birinchi model” [6] tahlil etiladi. Amaliy, iterativ sonli test yondashuvi taklif qilingan bo‘lib, u yagona ildizni tezkor topish va uning mavjudligini tasdiqlash imkonini beradi. Ushbu metodologiya global izlashning mustahkamligini tezkor mahalliy konvergensiya usullari bilan uyg‘unlashtirib, nazariy cheklovlar va sonli yechimlar o‘rtasidagi bo‘shliqni bartaraf etadi.