INKLYUZIV MUHITDA QO'LLANILADIGAN METODLAR SAMARASI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim muhitida qo‘llaniladigan pedagogik metodlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida differensial yondashuv, individual ta’lim strategiyalari va interaktiv metodlarning o‘quvchilarning bilim olish jarayoniga ta’siri o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, inklyuziv muhitda moslashtirilgan metodlardan foydalanish o‘quvchilarning akademik natijalari, ijtimoiy moslashuvi va motivatsiyasini oshirishga xizmat qiladi. Shuningdek, o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish muhim omil sifatida e’tirof etiladi.