“HALAL“ VA “ORGANIC” SERTIFIKATLARINING MAHSULOT RAQOBATDOSHLILIGINI OSHIRISHDAGI ROLI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda “Halal” va “Organic” sertifikatlarining mahsulot raqobatdoshliligini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Unda ushbu sertifikatlarning iste’molchilar ishonchini shakllantirish, mahsulot sifatini tasdiqlash va xalqaro bozorlarga chiqishdagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot davomida sertifikatlash jarayonining marketing strategiyasidagi o‘rni, uning brend imijiga ta’siri hamda iste’molchilar xulq-atvoriga ko‘rsatadigan ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida “Halal” va “Organic” mahsulotlar bozorining rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi va korxonalar uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.