MUSTAQIL O‘ZBEKISTON OLIY O‘QUV YURTLARIDA HARBIY TAYYORGARLIK TIZIMINI QAYTA QURISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada mustaqil O‘zbekistonda oliy o‘quv yurtlarida harbiy tayyorgarlik tizimini qayta qurish jarayonining mazmun-mohiyati, huquqiy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Mustaqillik yillarida mamlakat mudofaa salohiyatini mustahkamlash, yosh avlodni vatanparvarlik ruhida tarbiyalash hamda zamonaviy xavfsizlik talablariga javob beradigan kadrlarni tayyorlash maqsadida oliy ta’lim tizimida harbiy tayyorgarlikni takomillashtirish masalasi muhim vazifalardan biri sifatida belgilangan.