QUYOSH ENERGIYASINING IJOBIY VA SALBIY TA’SIRLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan biri bo‘lgan quyosh energiyasining afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi. Quyosh energiyasining ekologik, iqtisodiy va ijtimoiy jihatdan ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, quyosh energiyasidan foydalanish jarayonida yuzaga keladigan muammolar, xususan, ishlab chiqarish jarayonidagi ekologik ta’sirlar, energiya saqlash muammolari hamda yer maydonlaridan foydalanish bilan bog‘liq masalalar muhokama qilinadi. Maqolada dunyo olimlarining fikrlari va statistik ma’lumotlar asosida quyosh energiyasining kelajakdagi istiqbollari ham tahlil qilingan.