OILA VA OTA-ONANING PEDAGOGIK MADANIYATINING FARZAND TARBIYASIDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada oila muhitida ota-onaning pedagogik madaniyati va uning farzand tarbiyasidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan keng yoritiladi. Pedagogik madaniyat tushunchasining mazmuni, uning tarkibiy qismlari, ota-onaning tarbiyaviy faoliyatidagi ahamiyati, zamonaviy ijtimoiy sharoitda pedagogik savodxonlik darajasining o‘zgarishi, shuningdek, noto‘g‘ri tarbiya usullarining bola shaxsiga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqolada oila va jamiyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik, shaxs kamolotida tarbiyaning yetakchi o‘rni hamda samarali tarbiya uchun zarur pedagogik shart-sharoitlar ochib beriladi.