OILADA AXLOQIY TARBIYA VA UNING SHAKILLANISH MEXANEZIMLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada oilada axloqiy tarbiyaning mohiyati, shakllanish mexanizmlari va ularning samarali tashkil etilishi ilmiy asosda yoritilgan. Oilaviy axloqiy tarbiya jarayoni farzandning shaxs sifatida rivojlanishida muhim omil bo‘lib, ota-ona va bolaning ijtimoiy, psixologik va pedagogik munosabatlari orqali amalga oshadi. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalarning oilaviy axloqiy tarbiyadagi roli, muloqot, namuna ko‘rsatish, rag‘batlantirish va ijodiy faoliyat mexanizmlari asosida izohlangan.