O‘QUVCHILAR O‘RTASIDA JINOYATCHILIKNI OLDINI OLISH – DOLZARB MASALA SIFATIDA (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilar o‘rtasida jinoyatchilikning yuzaga kelish sabablari, uning ijtimoiy-psixologik omillari va oldini olishning samarali yo‘llari yoritilgan. Yoshlar xulq-atvoriga ta’sir etuvchi oila, maktab va ijtimoiy muhitning o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, profilaktik chora-tadbirlar hamda tarbiyaviy yondashuvlar orqali jinoyatchilikni kamaytirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.