OILA MUHITINING BOLA SHAXSINING SHAKLLANISHIGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada oila muhitining bola shaxsining shakllanishiga ta’siri ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Maqolada oila – shaxs ijtimoiylashuvining birlamchi muhiti sifatida yoritilib, uning psixologik, ijtimoiy va pedagogik xususiyatlari keng ochib berilgan. Shuningdek, ota-onaning pedagogik madaniyati, tarbiya uslublari, milliy qadriyatlarning o‘rni, oila va maktab hamkorligi hamda zamonaviy axborot texnologiyalarining ta’siri ilmiy manbalar asosida izohlangan. Bola rivojlanishining turli bosqichlarida oila muhitining o‘ziga xos ta’siri tahlil qilinib, nosog‘lom oila muhitining salbiy oqibatlari ham yoritilgan. Maqola yakunida samarali oila tarbiyasini tashkil etishning asosiy yo‘nalishlari va pedagogik shart- sharoitlari bo‘yicha xulosalar keltirilgan.