ZAMONAVIY OILADA TARBIYA USULLARI VA ULARNING SAMARADORLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy oilada qo‘llanilayotgan tarbiya usullari va ularning samaradorligi ilmiy- pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Maqolada an’anaviy va zamonaviy tarbiya yondashuvlari o‘zaro solishtirilib, ularning bola shaxsining shakllanishiga ta’siri ochib berilgan. Shuningdek, ota-onaning pedagogik madaniyati, psixologik yondashuvlar, axborot texnologiyalarining ta’siri hamda oila va jamiyat omillarining o‘zaro bog‘liqligi ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Maqolada samarali tarbiya usullarini tanlash va ularni amaliyotda qo‘llashning muhim shartlari haqida xulosalar berilgan.