QURILISH MATERIALLARI BOZORIDA ISTEMOLCHILARNING SEGMENTATSIYA TAXLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola qurilish kimyosi bozorining muhim segmenti hisoblangan loklar va bo`yoqlar bozorida istemolchilar segmentatsiyasi tahlil qilanadi.Bozrni segmentatsiya qilish marketing strategiyasining muhim bosqichi bo`lib,u korxonalarga mahsulotlarni maqsadli iste`molchilar gruhiga yo`naltirish imkonini beradi. Tadqiqot davoamida iste`molchilarni geografik ,demografik , psixografik , hamda xulq-atvor omillari asosida segmentatsisiya qilish masalalari ko`rib chiqiladi. Shuningdek lok, bo`yoqlar bozorining rivojlanishiga ta`sir qiluvchi iqtisodiy omillar, O`zbekiston Respublikasining qurilish va iste`molchilar huhuqlarini himoya qilishga oid qonunlar hamda davlat qarorlarining ahamiyati yoritiladi.