TA'MINOT ZANJIRIDA SHAFFOFLIK. BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASINING MARKETING VOSITASI SIFATIDA AHAMIYATI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola ta'minot zanjirida shaffoflikni oshirishda blokcheyn texnologiyasining ahamiyatini va uning marketing vositasi sifatidagi salohiyatini tahlil qiladi. Global ta'minot zanjirlarining murakkablashuvi sharoitida an'anaviy tizimlardagi ma'lumot uzilishlari va firibgarlik muammolarini blokcheynning markazlashmagan tuzilishi hal etadi. Tadqiqot iste'molchilar ishonchini mustahkamlash, brend qadriyatini oshirish va korporativ ijtimoiy javobgarlik da'volarini tasdiqlashda blokcheyn asosidagi shaffoflikning marketing ahamiyatini o'rganadi. Uning oziq-ovqat, farmatsevtika va qimmatbaho toshlar sanoatidagi amaliy qo'llanishlari hamda iste'molchilar ishonchini oshirishdagi roli ko'rsatilgan. Maqola blokcheynning ta'minot zanjiri boshqaruvini inqilob qilish salohiyatini ta'kidlaydi, shu bilan birga mavjud cheklovlarni ham e'tirof etadi.