BOLALAR OZIQ-OVQATLARI BOZORIDA ETIK MARKETING MUAMMOLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada bolalar oziq-ovqatlari bozorida etik marketing muammolari, ularning kelib chiqish sabablari hamda ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida bolalarga mo‘ljallangan mahsulotlarni reklama qilishda qo‘llaniladigan manipulyativ usullar, noto‘g‘ri va chalg‘ituvchi axborot berish holatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, bolalar psixologiyasiga marketingning ta’siri, sog‘lom ovqatlanish tamoyillariga zid reklama strategiyalari hamda davlat tomonidan tartibga solish mexanizmlari yoritilgan. Maqolada etik marketingni rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.