TARIXIY MATNLAR TARJIMASINING NAZARIY VA AMALIY MASALALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada tarixiy matnlarni tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan nazariy qarashlar va amaliy muammolar tahlil qilingan. Xususan, eski o‘zbek tilidagi manbalarni boshqa tillarga o‘girishda uchraydigan lingvistik va madaniy qiyinchiliklar, arxaik so‘zlar va tarixiy realiyalarning berilishi masalalari yoritilgan. Shuningdek, G‘arb va Sharq tarjimashunoslik maktablarining yondashuvlari qiyoslanib, o‘zbek tarixiy matnlari misolida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.