FRAZEOLOGIK IBORALARNING LUG'AVIY BIRLIK SIFATIDAGI TABIATI VA LINGVISTIK MAQOMI (Ustozlar uchun, 2026)
Bu maqolada frazeologik iboralarning lug'aviy birlik sifatidagi xususiyatlari tahlil qilingan. Frazeologizmlarning tuzilishi, ma'no xususiyatlari, ularning o'zaro munosabatlari (sinonim, antonim, omonimlik) va lug'atlarda berilish masalalari yoritilgan. Shuningdek, frazeologik birliklarning nutqda qo'llanishi, vaqt o'tishi bilan ularning o'zgarishi va yangi iboralarning paydo bo'lishi haqida so'z yuritilgan. Maqolada frazeologizmlarning milliy xususiyatlari, obrazliligi va turg'unligi kabi belgilariga alohida to'xtalib o'tilgan.