CHO‘LPON VA FITRATNING ADABIY-TANQIDIY QARASHLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Cho‘lpon adabiy-tanqidiy merosining o‘rganilishi. Cho‘lpon shoir, nosir, dramaturg, tarjimon, publitsist bo‘lish bilan birga munaqqid, o‘ziga xos qiyofali san’atshunos edi. Uning adabiy-tanqidiy maqolalari xalq ma’naviyatini shakllantirishda, adabiy-estetik didni o‘stirishda, badiiy adabiyotimiz taraqqiyotida katta ahamiyatga ega. Yangi o‘zbek adabiyotshunosligi va adabiy tanqidi tarixini Cho‘lpon adabiy-tanqidiy faoliyatisiz tasavvur etish qiyin.