BOSHLANG‘ICH SINF ONA TILI DARSLARIDA YOZMA NUTQNI RIVOJLANTIRISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2026)
Bugungi kunda boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchilarning yozma nutqini rivojlantirish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Yozma nutq o‘quvchi shaxsining fikrlash, o‘z fikrini ifoda etish, mustaqil tafakkur, matn yaratish kabi ko‘nikmalarini shakllantirishda katta ahamiyatga ega. Ona tili darslari o‘quvchining nafaqat boshlang‘ich bilim va ko‘nikmalarini rivojlantirish, balki uning jamiyatda erkin muloqot qilish, mustaqil ravishda o‘z fikrini bayon eta olishiga ham asos bo‘lib xizmat qiladi. Ona tili o‘qituvchisining asosiy vazifalaridan biri – o‘quvchilarda ilmiy va hayotiy ahamiyatga ega bo‘lgan savodxonlik, muloqot madaniyatini shakllantirishdir.