BOSHLANG‘ICH MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARNING QADDI-QOMATINI ADAPTIVE JISMONIY TARBIYA ASOSIDA TARBIYALASH VA TUZATISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur magistrlik dissertatsiyasi, boshlang’ich maktab yoshidagi bolalarni adaptiv jismoniy tarbiya asosida tarbiyalash va tuzatish usullari bilan shug’ullanadi. Tadqiqotda bolalar jismoniy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash, ularning sog’lig’ini yaxshilash va jismoniy faolligini oshirish maqsadida samarali metodikalar va texnikalar tahlil qilinadi. Dissertatsiya, shuningdek, o‘qituvchilar va pedagogik xodimlar uchun bolalarning jismoniy va ruhiy holatini inobatga olgan holda, moslashtirilgan mashqlar va darslarni tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni taqdim etadi. Tadqiqotda adaptiv jismoniy tarbiya orqali bolalarning umumiy rivojlanishiga ijobiy ta'sir ko‘rsatuvchi metodlarni aniqlashga alohida e'tibor qaratilgan.