OLIMPIYA O'YINLARIDA O'ZBEK SPORTCHILARINING ISHTIROKLARI VA MATONATLI G'ALABALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston sportchilarining mustaqillik yillarida yozgi Olimpiya o‘yinlarida erishgan yutuqlari va jahon sport maydonidagi o‘rni tahlil qilinadi. Muallif o‘zbek sportchilarining matonati, g‘alabaga bo‘lgan irodasi va milliy sport maktablarining shakllanish jarayoniga alohida to‘xtaladi. Shuningdek, boks, dzyudo va kurash kabi sport turlaridagi tarixiy g‘alabalarning yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati yoritib berilgan.