IQLIM O‘ZGARISHI VA UNGA EKOLOGIK MOSLASHUV (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu mavzu iqlim o‘zgarishining asosiy sabablari, uning atrof-muhit va inson hayotiga ta’siri hamda ekologik moslashuv choralarini yoritadi. Global isish, tabiiy resurslarning kamayishi va ekstremal ob-havo hodisalari kuchayishi natijasida barqaror rivojlanish muammolari yuzaga kelmoqda. Ekologik moslashuv strategiyalari sifatida yashil texnologiyalarni joriy etish, resurslardan oqilona foydalanish va atrof-muhitni muhofaza qilish muhim ahamiyat kasb etadi.