TO‘QIMACHILIK SOHASINING SURXONDARYO VILOYATI IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Respublikamiz hududlarida sanoat salohiyatini oshirish, yangi ish o‘rinlarini yaratishda to‘qimachilik sanoatining o‘rni beqiyosdir. Respublikada to‘qimachilik sanoatining kelgusi rivojini ta’minlash uchun barcha shart-sharoitlar mavjud.Yengil sanoat, ayniqsa to‘qimachilik sanoat mahsulotlarining katta qismini shu joyning o‘zida tayyor mahsulot darajasiga yetkazish katta iqtisodiy natija beradi.Surxondaryo viloyatida 1992-yil yengil sanoat korxonalarida jami bir million ikki yuz qirq yetti ming (1247000) pogono metr shoyi-gazlama, 99.5 million so‘mlikdan ko‘proq, tikuvchilik buyumlari, 20.1 ming juft poyabzal, 19.2 ming dona trikotaj buyumlari, 5.2 ming dona paypoqlar 2,3 tonna yigirilgan ip tayyorlandi[1].