JAMIYAT VA JAMOAT XIZMATI TARJIMASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada jamiyat va jamoat xizmati tushunchalarining mazmun-mohiyati, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda zamonaviy jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Muallif jamiyatni ijtimoiy munosabatlar tizimi sifatida izohlab, uning asosiy tarkibiy qismlarini yoritadi. Shuningdek, jamoat xizmatlarining turlari, xususan, davlat xizmatlari, ijtimoiy xizmatlar va volontyorlik faoliyati haqida batafsil ma’lumot beriladi.Maqolada jamoat xizmatlarining jamiyat rivojiga ta’siri, aholining hayot sifatini oshirishdagi roli hamda ijtimoiy tenglikni ta’minlashdagi ahamiyati alohida ta’kidlanadi. Shu bilan birga, mazkur sohadagi muammolar, jumladan, resurslar yetishmasligi, xizmatlar sifati va hududlar o‘rtasidagi tafovutlar ham tahlil qilinadi.