O`ZBEKISTON RESPUBLIKASI BYUDJETLARARO MUNOSABATLARNI TAKOMILLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasi byudjet jarayonining mavjud holati tahlil qilinib, uning samaradorligini oshirish va takomillashtirish yo‘llari ilmiy-amaliy jihatdan o‘rganildi. Byudjet jarayonining har bir bosqichida moliyaviy intizomni mustahkamlash, byudjet tashkilotlari rahbarlarining mas’uliyatini oshirish, byudjet mablag‘larini samarali taqsimlash va monitoring qilish tizimini yaxshilash bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi. Shuningdek, byudjet jarayonini soddalashtirish va uni raqamlashtirish orqali iqtisodiy islohotlarga xizmat qiladigan samarali moliyaviy boshqaruv mexanizmlarini yaratish yo‘llari ko‘rsatildi.