MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING PEDAGOGIK MEROSI: INTEGRATSIYALASHGAN TA’LIM MODELI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Turkiston jadidchilik harakatining yetakchi namoyandasi Mahmudxo‘ja Behbudiyning pedagogik merosi zamonaviy integratsiyalashgan ta’lim nazariyalari va konstruktivistik didaktika  tahlil qilindi. Tadqiqot tarixiy-analitik va konseptual-komparativ metodlar asosida olib borildi. Behbudiyning darslik yaratish faoliyati, fonetik savod o‘rgatish metodikasi hamda “Padarkush” dramasi yagona pedagogik modelning o‘zaro bog‘liq elementlari sifatida asoslanadi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, Behbudiy ilgari surgan fanlararo integratsiya, ongli o‘qish va ko‘p tillilik konsepsiyasi zamonaviy konstruktivizm nazariyalari bilan metodologik uyg‘unlikka ega.