LEKSIKALOGIYA (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada tilshunoslikning muhim bo‘limlaridan biri bo‘lgan leksikologiyaning nazariy asoslari, predmeti va vazifalari har tomonlama ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqotda leksikologiyaning til tizimidagi o‘rni, uning lug‘at tarkibini o‘rganishdagi ahamiyati hamda so‘z va uning ma’nosi bilan bog‘liq asosiy masalalar batafsil tahlil qilingan.Maqolada so‘zning leksik va grammatik ma’nolari, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda nutqdagi funksional xususiyatlari izchil bayon etiladi. Shuningdek, so‘z ma’nosining turlari — ko‘p ma’nolilik (polisemiya), omonimiya, sinonimiya va antonimiya hodisalari ilmiy misollar asosida keng yoritilgan. Bu hodisalarning til boyligini oshirishdagi va nutq ifodaliligini ta’minlashdagi roli alohida ta’kidlangan.