STEAM TA’LIMI – YANGI O‘ZBEKISTON YOSHLARINI XALQARO MIQYOSDA TANITISH VA QO‘LLAB-QUVVATLASH VOSITASI (Ustozlar uchun, 2026)
XXI asrda ilm-fan va texnologiyalar keskin rivojlanib, globallashuv jarayonlari tezlashmoqda. Shu sharoitda yoshlarimiz nafaqat milliy, balki xalqaro maydonda raqobatbardosh, kreativ va keng dunyoqarashli bo‘lishlari zarur. STEAM ta’limi — Science (Fan), Technology (Texnologiya), Engineering (Muhandislik), Art (San’at) va Mathematics (Matematika) — yoshlarni nafaqat nazariy bilim bilan, balki ijodkorlik, tanqidiy fikrlash va muammolarni hal qilish ko‘nikmalari bilan ta’minlaydi [1].STEAM ta’limi — Science (Fan), Technology (Texnologiya), Engineering (Muhandislik), Art (San’at) va Mathematics (Matematika) — yoshlarni chuqur nazariy bilim bilan ta’minlabgina qolmay, ularni ijodiy fikrlash, tanqidiy tahlil, muammolarni hal qilish va innovatsion yechimlar ishlab chiqish ko‘nikmalari bilan ham qurollantiradi [1]. Shu bois, STEAM ta’limi O‘zbekiston yoshlarini xalqaro miqyosda tanitish va qo‘llab-quvvatlash vositasi sifatida strategik ahamiyatga ega hisoblanadi.