TALABALARDA JISMONIY TARBIYA ORQALI SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
ushbu maqolada talaba yoshlarda jismoniy tarbiya orqali sog‘lom turmush tarzini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Talabalarning jismoniy faolligini oshirish, ularning sog‘lig‘ini mustahkamlash va sog‘lom turmush tarziga bo‘lgan ongli munosabatini rivojlantirishda jismoniy tarbiyaning o‘rni yoritilgan. Shuningdek, oliy ta’lim muassasalarida jismoniy tarbiya darslarini va mashg‘ulotlarini samarali tashkil etish, sport faoliyatiga talabalarni keng miqyosda jalb qilish hamda sog‘lom turmush tarzini targ‘ib etishning pedagogik va metodologik jihatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari talabalarning jismoniy faolligini oshirish, ularning sog‘lom turmush tarziga amal qilish ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.