INGLIZ TILI VA O‘ZBEK TILIDAGI POLISEMIYANING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Maqolada ingliz tili va o'zbek tilidagi polisemiyaning lingvistik xususiyatlari keng qamrovda tahlil qiladi. Polisemiya, bu bir so'zning turli kontekstlarda turlicha ma'no hosil qilish bo'lib, u tilning semantik boyligini va nutqni yanada ifodalaydi. Maqolada ingliz va o'zbek tillarida polisemiyaning bo'lish mexanizmlari, asosiy semantik turlari, stilistik va pragmatik roli qiyosiy tahlil paydo bo'lishi. Shu bilan birga, polismik so'zlarning badiiy, ilmiy va kundalik nutqdagi qo'shimcha ham ko'rib chiqiladi. Maqola tufayli polisemiyaning kontekstual o'zgaruvchanlik, metaforik kengayish va frazeologik birikmalar bilan bog'liqligini o'rganadi. Bu tuzilmaviy tillikda nazariy tahlilni chuqurlashtirish birlashgan amaliy sohalarda, tarjima, til o'qitish va kommunikativ faoliyatda qo'llanilish bilanni ko'paytirish.