MAKTABGACHA TA'LIM MUASSASALARIDA INKLYUZIV TA'LIM MUHITINI TAKOMILLASHTIRISHDA LOGOPEDNING FAOLIYATINI TASHKIL ETISH (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta'lim muassasalarida inklyuziv ta'lim muhitini shakllantirish va takomillashtirishda logopedning rolini o'rganishga qaratilgan. Maqolada logopedik yordamning nazariy asoslari, inklyuziv muhitda nutqiy rivojlanishdagi muammolarni erta aniqlash va bartaraf etishning ahamiyati, shuningdek, bolalar, ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorlikda ishlashning samarali usullari yoritilgan. Tadqiqot natijalari logopedning faoliyatini tashkil etishning zamonaviy yondashuvlari va ularning inklyuziv ta'lim sifatiga ijobiy ta'siri haqida qimmatli ma'lumotlar taqdim etadi.