KVADRAT FUNKSIYANING FIZIKA IQTISODIYOT VA TEXNIKALARDA QO‘LLANILISHI (Ustozlar uchun, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada kvadrat funksiyaning turli sohalarda, xususan fizika, iqtisodiyot va texnika sohalarida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Kvadrat funksiya orqali fizik jarayonlar modellash, iqtisodiy ko‘rsatkichlarni prognozlash va texnik tizimlarni optimallashtirish kabi amaliy masalalarni yechish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada kvadrat funksiyaning real hayotdagi misollari va amaliy qo‘llanish usullari keltirilgan.