TA’LIMDA INKLYUZIV YONDASHUV (Ustozlar uchun, 2025)
ANNOTATSIYAUshbu maqolada ta'limda inklyuziv yondashuv tushunchasi, uning asosiy prinsiplari va amaliy tatbiqlari o'rganiladi. Zamonaviy ta'lim tizimida barcha bolalar, shu jumladan alohida ta'lim ehtiyojiga ega bolalar (ATEB) uchun sifatli ta'lim berish juda muhim. Maqolada inklyuziv ta'limning ta'rifi, ilmiy asoslari, xalqaro va milliy tajribalar, shuningdek amaliy tavsiyalar keltirilgan. Xususan, Xorvatiya, Finlyandiya va O'zbekiston tajribalari tahlil qilinib, inklyuziv ta'limning samaradorligi va barcha o'quvchilarning rivojlanishiga ijobiy ta'siri ko'rsatiladi. Maqola o'qituvchilar, maktab maʼmuriyati, ta'lim siyosatchilari va pedagog-mutaxassislarga mo'ljallangan