ЁШЛАР ЎРТАСИДА ГИЁХВАНДЛИК ВОСИТАЛАРИ ВА ПСИХАТРОП МОДДАЛАР БИЛАН БИЛАН БОҒЛИҚ ЖИНОЯТЛАРНИ ОЛДИНИ ОЛИШНИНГ ИЖТИМОИЙ ЗАРУРИЯТИ ВА АҲАМИЯТИ (Ustozlar uchun, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада ёшлар ўртасида гиёҳвандлик воситалари ва психотроп моддалар билан боғлиқ жиноятларнинг криминологик хусусиятлари таҳлил қилинган. Мавжуд муаммолар, уларнинг келиб чиқиш сабаблари ҳамда ушбу турдаги жиноятларнинг олдини олишнинг самарали йўллари криминологик нуқтаи назардан таснифланган. Шунингдек, профилактик чора-тадбирларни такомиллаштиришга оид таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган