УЧУВЧИСИЗ ҚУРИЛМАЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБИ: ЖАНУБИЙ КОРЕЯ МИСОЛИДА (Ustozlar uchun, 2025)
Аннотация: Дрон технологияларининг тез таралиши ва унинг оммабоплашуви жисмоний шахслар (ҳобби, нисбий кино-ва видеолирларга, тадқиқотларга қўлланади) учун янги имкониятлар очди. Бироқ, хавфсизлик, ҳарбий-махфий ҳудудларни ҳимоя қилиш, шахсий ҳаётга дахлдорлик (privacy) каби масалаларни назорат қилиш зарурияти хам кучаймоқда. Жанубий Корея (Республика Корея)да ушбу муаммоларни тартибга солувчи меъёрий база ва амалий ҳолатлар бор, аммо улар ҳам чегараларга дуч келмоқда.