МАКТАБ ЎҚУВЛАРИ ТОМОНИДАН СОДИР ЭТИЛАДИГАН ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИНИ АМАЛГА ОШИРИШ ТАРТИБИ (Ustozlar uchun, 2025)
Аннотация: Бугунги кунда жамият тараққиётида ёш авлоднинг маънавий камолоти, ҳуқуқий онги ва ҳуқуқий маданиятини шакллантириш устувор вазифалардан бири ҳисобланади. Мактаб ёшидаги болаларнинг ҳуқуқбузарлик содир этиши нафақат таълим муассасаси, балки оила ва маҳалла тизими фаолиятидаги камчиликлар натижасидир. Шу сабабли ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш, айниқса мактаб ўқувчилари ўртасидаги профилактик чораларни такомиллаштириш бугунги кунда долзарб масала ҳисобланади.Ушбу мақолада мактаб ўқувчилари томонидан содир этиладиган ҳуқуқбузарликларнинг ижтимоий-психологик сабаблари таҳлил этилган.