XARID QILUVCHILARGA HISOBVARAQ-FAKTURANI TUZISH VA TAQDIM ETISH TALABLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Hisobvaraq-fakturalarni to‘g‘ri tuzish va o‘z vaqtida taqdim etish xo‘jalik yurituvchi subyektlarning soliq intizomini mustahkamlaydi, davlat byudjetiga tushumlarni barqarorlashtiradi hamda tadbirkorlik muhitida shaffoflikni ta’minlaydi.Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining Soliq kodeksida belgilangan hisobvaraq-fakturalarni tuzish va taqdim etish tartibi, ularning iqtisodiy hamda huquqiy ahamiyati tahlil qilinadi.