ЖАДИДЛАР ДАВРИДА КОРРУПЦИЯ ҚАРШИ КУРАШ ФАОЛИЯТИ (Ustozlar uchun, 2025)
Аннотация: ХХ аср бошларида Туркистонда юзага келган жадидлар ҳаракати фақатгина таълим-тарбия соҳасини ислоҳ қилишни эмас, балки жамиятни ислоҳ қилиш, давлат бошқарувини адолатли қилиш каби кенг қамровли мақсадларни кўзлаган. Жадидлар коррупцияни жамиятнинг таназзулига олиб келувчи асосий омиллардан бири сифатида баҳолаганлар.Мазкур мақолада ХХ аср бошларидаги жадидлар ҳаракатининг коррупцияга қарши кураш борасидаги фаолияти таҳлил қилинади. Жадидлар нафақат маърифат, балки давлат бошқарувидаги адолатсизлик ва порахўрликка қарши курашни ҳам ўз олдиларига мақсад қилиб қўйганлар. Уларнинг асарлари, мақолалари ва сиёсий фаолияти орқали коррупцияга қарши ёндашувлари ёритилади.