ISTIQLOL DAVRI O‘ZBEK KICHIK NASRIDA YANGI TAMOYILLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘zbekiston mustaqillikka erishgach, o‘zbek kichik nasrida yuz bergan badiiy-estetik o‘zgarishlar va yangi tamoyillar tahlil qilinadi. Mustaqillik adabiyotga mafkuraviy cheklovlardan xoli bo‘lish, erkin fikr va individual yondashuv asosida yangi ijodiy ufqlarni ochdi. Ushbu davr o‘zbek hikoyachiligining mazmun, shakl va uslub jihatidan yangilanishiga, shuningdek, inson ruhiyati va jamiyatdagi o‘zgarishlarni chuqur badiiy ifodalashga zamin yaratdi