KRIMINOGEN VAZIYATI OG‘IR HUDUD: TUSHUNCHASI VA TAVSIFI (Ustozlar uchun, 2025)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada kriminogen vaziyat tushunchasining mazmuni, shakllanish omillari va ularning ijtimoiy-iqtisodiy jihatdan og‘ir hududlar bilan bog‘liqligi nazariy va amaliy nuqtayi nazardan o‘rganilgan. “Og‘ir hudud” kategoriyasi kriminologiyada ijtimoiy beqarorlik, jamoaviy nazorat zaifligi va jinoyatchilik xavfi yuqori bo‘lgan makon sifatida tahlil qilinadi. Maqolada xalqaro va mahalliy tajriba asosida og‘ir hududlarda yuzaga keladigan kriminogen holatlarning xususiyatlari ochib berilgan, mavjud muammolar tahlil qilingan