УНИНГ ЖАСОРАТИ ҚАЛБЛАРДА (Ustozlar uchun, 2025)
Иккинчи жаҳон   уруши  фронтларида   Наманган  вилоятидан  100 дан  ортиқ  хотин-қизлар кўнгилли  бўлиб ватан   ҳимоясига отланди.  Тўсатдан бошланган   иккинчи жаҳон  уруши  халқимиз  бошига катта  кулфат келтирди. 1942 йилнинг  қиш  фаслида Наманган  шаҳрида Мухаббат Исмаиловани Наманган область партия  комитетининг  биринчи секретари ўз ҳузурига чақирди. Мухаббатхон   обком   комитетининг  биринчи  секретари  кабинетига  кирганда,  у ерда Рая Закирова,  Фаридахон Бурнашева  каби  дугоналари  ҳам ўтиришарди.  Сизни  муҳим  иш билан  чавирган   эдим, деди  обком  секретари  Мухаббатга  қараб,  сизни  фронтга  юбормоқчимиз.  Бу  таклиф  сизга  қизиқроқ туюлса  керак.  Мухаббатхон  бир зум ўйланиб қолди. Бепоён Россиянинг  бағри кенг  Украина ва Белоруссиянинг  ўт  ичида  ёнаётгани қишлоқ шаҳарлари унинг  кўз  олдидан  ўтди.  Халқимиз бошига шундай оғир кунлар  тушган бир пайтда  иккиланиб ўтирармидим,  деди у дадиллик  билан   ҳозироқ  жўнашга тайёрман. Онам хар доим  менга  “Севикли қизим,  азиз  Ватан  учун  фидокор бўл” дердилар.