MIKRASKOP TARIHINI BILASIZMI? (Ustozlar uchun, 2025)
Mikraskop-zarrabin mikrozarralarni ko`zga  ko`rinmaydigan  juda mayda narsalarni kattalashtirib ko`rsatadigan optik  asbob.Mikraskopni kattalashtirishi difrraksion hodisalar tufayli cheklangan; u atigi 1500-2000 martani tashkil  qiladi.Odam  ko`zi  250mm uzoqlikdagi   zarralar  o`rtasidagi masofani 008mmgacha aniqlikda  farq qila oladi.Lekin mikroobektlar  o`lchami bundan  ham  kichik.