JALOLIDDIN MUG‘ULLARGA QARSHI URUSHI (Ustozlar uchun, 2025)
Jaloliddin og‘ir bir paytda Movarounnahr urush domiga tortilgan, mamlakatning katta qismi mug‘ullar tomonidan istilo etilgan, imperiya qo‘shini yakson qilingan, amirlarning bir qismi xoinlik yo‘liga, qolgani o‘z joni-mulkini asrash yo‘liga tushgan, sulton mamlakatni o‘z holiga tashlab qo‘ygan, o‘zaro sarosima va tahlika hukm surgan bir vaqtda tarix sahnasida paydo bo‘ldi. Jaloliddin shunday bir og‘ir vaziyatda, Vatan va xalq erki uchun kurashib, mug‘ullarga qarshi 11 yil kurash olib bordi. 14 marotaba mug‘ullarga qarshi ot surib, uning 13 tasida g‘oliblikni qo‘lga kiritishga muvaffaq bo‘ldi