O’QITUVCHI SHAXSINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda o‘qituvchi shaxsining shakllanishi va rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Unda pedagogning kasbiy kompetensiyasi, pedagogik mahorati va shaxsiy fazilatlari asosiy omillar sifatida yoritilgan. Shuningdek, Lev Vygotsky, Konstantin Ushinsky hamda Abdulla Avloniy kabi olimlarning ilmiy qarashlari asosida o‘qituvchining jamiyatdagi o‘rni va ahamiyati ochib berilgan. Tezisda zamonaviy pedagogning uzluksiz rivojlanishi zarurligi va uning ta’lim jarayonidagi yetakchi roli asoslab beriladi.