BOSHLANG‘ICH SINFDA SINFDAN TASHQARI MASHG‘ULOTLARDA MATEMATIK O‘YINLAR ORQALI MANTIQIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ta’lim jarayonida boshlang‘ich sinf o‘quvchisining mantiqiy fikrlashini rivojlantirish dolzarb masalalardan biridir. Ayniqsa, bolalarda matematik tafakkurni shakllantirish, ularda tahlil, solishtirish va xulosa chiqarish ko‘nikmalarini boyitish uchun masalaning ahamiyati nihoyatda yuqori. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilari mantiqiy fikrlashga bo‘lgan qiziqishi hamda ehtiyoji bilan ajralib turadi. Shu sababli, an’anaviy dars turlari bilan bir qatorda sinfdan tashqari mashg‘ulotlarda matematik o‘yinlardan foydalanish amaliy ahamiyat kasb etadi.