HAMZANING HAQIQIY IJODIY QIYOFASI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyondalaridan biri bo‘lgan  Hamza Hakimzoda Niyoziyning hayot va ijod yo‘li, shaxsiyatiga doir qarashlarning turli davrlarda turlicha talqin etilganligi haqida fikr yuritiladi.  Hamza shaxsiga nisbatan dahriy, inqilobchi kabi sifatlar noo‘rin qo‘llanganligi, aslida ma’rifatparvarlik ruhidagi asarlari aniq yoritilmaganliklari aytib o‘tiladi. Maqolada Hamza  ijodining bugungi kun uchun ahamiyati va tarbiyaviy qiymati ham asoslab beriladi.